Guláš z hlívy ústřičné

Suroviny: 500 g hlívy ústřičné, 500 g cibule, 1 rajský protlak, 5 stroužků česneku, sladká mletá paprika, drcený kmín, majoránka, sůl, pepř, sádlo nebo olej

 

Postup: Na rozpáleném sádle nebo oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme sladkou paprikou a přidáme omytou a na kousky nakrájenou hlívu. Až se hlíva ústřičná trochu opeče, podlijeme ji trochou vody, přidáme prolisovaný česnek, rajský protlak, drcený kmín podle chuti, osolíme, opepříme a necháme pod pokličkou dusit. Jakmile se vydusí voda, přilijeme trochu vody, což opakujeme až do doby, kdy je hlíva ústřičná dostatečně měkká. Ke konci vaření dochutíme guláš z hlívy ústřičné majoránkou, solí a pepřem a necháme přebytečnou vody odpařit již bez pokličky.

Guláš z hlívy ústřičné můžeme posypat čerstvě nakrájenou cibulí nebo do něj dát lžíci kysané smetany, jako příloha se k pokrmu hodí knedlík, těstoviny, noky nebo čerstvý chléb.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Jedna reakce na Guláš z hlívy ústřičné

  1. marie Šrámková říká:

    Nádherný recept,hned to vyzkouším, děkuji !!!! Šrámková

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *