Hlíva ústřičná na víně

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 malý celer, hladká mouka, 1 a ¼ dl bílého vína, tuk na smažení ,cukr ,sůl, pepř

 

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na rozehřátém tuku, přidáme hlívu ústřičnou také nakrájenou na malé kousky, osolíme, opepříme a necháme chvíli dusit. Po chvíli přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme, dokud není zelenina měkká a voda odpařená. Přidáme trochu hladké mouky a víno a necháme ještě chvíli odpařit, dochutíme cukrem. Hlíva ústřičná na víně se podává například s houskovým knedlíkem.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.