Hlíva ústřičná v aspiku

Hlíva ústřičná v aspiku

Suroviny: 1 sklenice nakládané hlívy ústřičné včetně zeleniny (cca 3 dl), 1 cibule, 10 dkg měkkého salámu, 2 vejce natvrdo, 1 nakládaná okurka, 30 g želatiny, 1 l vody, sůl, cukr, ocet, petrželka

Postup: Menší misky „vysteleme“ vejcem natvrdo nakrájeným na plátky, nakládanou hlívu ústřičnou včetně zeleniny scedíme a rozdělíme do misek, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a okurek, kousky měkkého salámu a petrželky.

Do 1 litru vody zamícháme sůl, cukr a ocet a dáme převařit. Ve studené vodě necháme nabobtnat želatinu a rozpustíme ji za stálého míchání v horkém nálevu. Aspikem pak zalijeme misky tak, aby všechny ingredience byly ponořené, a necháme v ledničce ztuhnout.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.