Karbanátky z hlívy ústřičné

Suroviny: 500 g hlívy ústřičné – klobouky, 1 cibule, 2 vejce, 1 stroužek česneku, ½ litru zeleninového vývaru, 1 starší rohlík, sklenice mléka, 3 lžíce másla, strouhanka, sůl, pepř

 

Postup: Očištěné klobouky hlívy ústřičné povaříme v zeleninovém vývaru asi půl hodiny, scedíme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak mléko vymačkáme a přidáme k houbám. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle do zlatova, přidáme k hlívě a smícháme ještě spolu s vejci, česnekem, solí a pepřem. Nakonec přijde do těsta strouhanka v takovém množství, aby se daly lehce tvarovat karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

Karbanátky z hlívy ústřičné jsou výborné s bramborovou kaší.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.