Nakládaná hlíva ústřičná

Suroviny: hlíva ústřičná, cibule, kořenová zelenina, kopr

Nálev: 1,5 l vody, 0,5 l octa (8%), 40 g soli (cca 2 zarovnané polévkové lžíce), 50 g cukru, 4 bobkové listy, 10 kuliček nového koření, 15 kuliček černého pepře, 2 lžíce hořčičného semínka, 1 lžička koriandru plod

Postup: Omytou a nakrájenou hlívu ústřičnou povaříme ve vodě asi ½ hodiny, scedíme a propláchneme ve studené vodě. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a spolu s hlívou a kousky čerstvého kopru vložíme do připravených sklenic na nakládání. Ingredience na nálev smícháme a svaříme asi 5 minut, přecezený nálev nalijeme do sklenic s houbami tak, aby hlíva ústřičná byla zcela ponořená. Sklenice zavíčkujeme, ponoříme do vody a sterilujeme při teplotě 100°C asi 25 minut.

Nakládaná hlíva ústřičná je vynikající do salátů, směsí, omáček, ale i samotná chutná výborně.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.