Omáčka z hlívy ústřičné

Surovony: 350 g hlívy ústřičné, 1 cibule, 230 ml smetany, 1 kostka bujónu (nebo masový vývar), olej, hladká mouka, cukr, sůl, bílý pepř, drcený kmín, citrónová šťáva nebo ocet

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dorůžova. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na plátky a na cibulce zvolna podusíme přibližně 15 minut se špetkou soli, pepře a kmínu. Podušenou hlívu ústřičnou zalijeme bujónem a necháme vařit. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou a pomalu vlijeme k hlívě. Zmírníme plamen a za stálého míchání vaříme ještě asi 15 minut. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou nebo octem.

Omáčka z hlívy ústřičné je vynikající s vařeným hovězím masem a knedlíkem, ale i k uzenému masu nebo jen tak s vejcem natvrdo a houskou.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.