Pizza s hlívou ústřičnou

Těsto na pizzu: 300 g polohrubé mouky, 1 vejce, 150 ml mléka, 25 ml oleje, 20 g droždí, špetka cukru, sůl, tuk na vymazání plechu

Směs na pizzu: 250 g hlívy ústřičné, 200 g pečeného nebo grilovaného kuřecího masa, rajčata v konzervě, 1 stroužek česneku, olej, bazalka, tymián, sůl, pepř, sýr na posypání, pažitka

Postup: Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který přidáme do mouky smíchané s vejcem, olejem a trochou soli. Vypracujeme nelepivé těsto na pizzu a dáme ho vykynout na teplé místo.

Na pánvi necháme na trošce oleje krátce orestovat nadrobno nasekaný česnek, přidáme rozdrcená rajčata a bazalku a necháme krátce dusit. Hlívu ústřičnou uvaříme do měkka a nakrájíme společně s kuřecím masem na nudličky.

Vykynuté těsto rozprostřeme na tukem vymazaný plech, potřeme rajčatovou směsí, posypeme hlívou, kuřecím masem, tymiánem, osolme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou. Okraje pizzy potřeme olejem, do kterého můžeme přidat prolisovaný česnek nebo bylinky.

Pizzu s hlívou ústřičnou pečeme ve vyhřáté troubě do zezlátnutí okrajů.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.