Rizoto s hlívou ústřičnou

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné, 250 g rýže, 2 cibule, 1 dl bílého vína, ½ l kuřecího vývaru, 100 g parmazánu, sůl, pepř, 2 lžíce másla

 

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozpuštěném másle (cca 1 lžíce), zalijeme vínem a necháme přejít varem. Přidáme rýži, osolíme a asi 2 minuty mícháme. Zalijeme připraveným vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud se neodpaří tekutina. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na kostky, opečeme na másle (cca 1 lžíce), osolíme, opepříme, podlijeme vodou nebo vývarem a podusíme. Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží a posypeme strouhaným parmazánem.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

 

Komentáře jsou uzavřeny.