Špízy z hlívy ústřičné

Suroviny: 300 g hlívy ústřičné, 150 g anglické slaniny , 100 g tvrdého sýra, klobása podle chuti, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepř

 

Postup: Hlíva ústřičná se musí nejprve předvařit v osolené vodě. Po jejím vychladnutí nakrájíme na kostky houby, slaninu, klobásu a sýr a střídavě napichujeme ingredience na jehlu nebo špejli. Vše osolíme a opepříme. Hotové špízy z hlívy ústřičné obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance, stejně jako řízek a smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova.
Špízy z hlívy ústřičné můžeme podávat s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo čerstvým pečivem.

 

zdroj: http://www.hliva-ustricna-recepty.cz/

Komentáře jsou uzavřeny.