Bramborový salát s hlívou

Suroviny: 500 g vařených brambor, 250 g hlívy ústřičné, cibule, česnek, sojanéza (majonéza), olivový oleje, sůl, pepř.

Postup: na olivovém oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibuli s česnekem a nakrájenou hlívu, přidáme pepř, sůl, mletý kmín. Brambory připravíme jako na běžný salát – uvařit, oloupat, nakrájet na kostičky. Hlívu ještě teplou do brambor jemně vmícháme, protože brambory mezitím už vychladly. Je lepší za tepla, protože brambory mají možnost nasáknout. Následně přidat například sojanézu, nebo podobný produkt dle chuti, nálady a zvyklostí.

 

Výborná záležitost k pečenému jehněčímu, já jsem si to dělal jako salát na vánoce. Zcela jistě to bude chutnat i bez masa 🙂

 

autor: Jan Pavlíček

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *