Masové karbanátky s hlívou ústřičnou

Suroviny: 500 g hlívy ústřičné – klobouky, 500 g mletého vepřového a 500 g mletého hovězího masa, 250 g anglické slaniny, 4 červené cibule, 3 vejce, 5 stroužků česneku, 2 ks starších rohlíků, 150 ml mléka, 3 lžíce másla, strouhanka, kořenící směs Kotányi „Mleté maso“, olivový olej

 

Postup: Očištěné klobouky hlívy ústřičné nakrájíme nadrobno. Rohlík nakrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem, necháme nasáknout a pak mléko vymačkáme a přidáme k houbám. Nadrobno nakrájenou červenou cibuli osmažíme na olovovém oleji do zlatova, přidáme a orestujeme na jemné kostičky nakrájenou  anglickou slaninu, přidáme k hlívě a smícháme ještě spolu s vejci, česnekem, kořenící směsí. Vyvarovat malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a pečeme v troubě na plechu s pečícím papírem při 180 st. C cca 40 min, tak aby byly lehce křupavé a uvnitř propečené.

 

Karbanátky jsou výborné s bramborovou kaší nebo chlebem, jako doplněk se hodí nakládané okurky ve sladkokyselém nálevu.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *