Nádivka s hlívou ústřičnou

Suroviny: 30dkg hlívy ústřičné, 15dkg šunky, žitné knäckebroty, mléko, olej, 2 vejce, sůl, bylinky, muškátový květ, česnek, mletý pepř

Postup: Žitné knäckebroty rozdrtíme v mixéru a zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky, do kterých přidáme špetku muškátového květu a mletého pepře. Vše necháme pět minut odležet. Šunku nakrájíme na drobné kousky a hlívu taktéž.  Česnek prolisujeme a bylinky posekáme najemno.

Šunku i hlívu ústřičnou opečeme dozlatova, poté promícháme společně s nasekanými bylinkami, prolisovaným česnekem a olejem a potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Směs v této fázi dáme do zapékací mísy a zapékáme asi 15 minut při 190 °C. A pokrm je hotový.

Velikonoční nádivku s hlívou ústřičnou můžeme servírovat jako chutný hlavní chod.

Komentáře jsou uzavřeny.