Pečená hlíva ústřičná s česnekem a bylinkami s bramborovo-celerovým pyré

Pečená hlíva

500 g hlívy ústřičné, 2–3 palice česneku, rozdělené na stroužky, ale nevyloupané, 1 větší cibule, nakrájená na kolečka, 4 lžíce olivového oleje + 2 lžíce másla, hrst bylinek (ideální je rozmarýn, tymián, majoránka nebo šalvěj), sůl a hrubě mletý pepř

Pyré

400 g brambor (varný typ C nebo B), 400 g celeru, sůl a čerstvě mletý pepř, zelené lístky (např. polníček) k podávání

 

Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kusy. Houby vsypte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo, rozmarýn a šalvěj. Osolte, opepřete a vše promíchejte. Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

 

Mezitím uvařte v osolené vodě brambory s celerem doměkka; trvá to asi 20 minut. Přidejte máslo, osolte a opepřete a rozšťouchejte na kaši. Podávejte s pečenou hlívou a ozdobené zelenými lístky.

 

Dobrou chuť Vám přeje freshbox & HLÍVENKA.

Komentáře jsou uzavřeny.