Rizoto s hlívou ústřičnou

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné – klobouky, 250 g rýže, 2 cibule, 1 dl bílého vína, ½ l zeleninového  vývaru, olivový olej, 100 g parmazánu, sůl, pepř

 

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Přidáme rýži, osolíme a asi 2 minuty mícháme. Zalijeme připraveným vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud se neodpaří tekutina. Očištěnou klobouky hlívz ústřičné nakrájíme na kostky, opečeme na olivovém oleji, osolíme, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme. Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží a posypeme strouhaným parmazánem.

 

Rýži můžeme také doplnit uvařenou orestovanou polévkovou zeleninou (mrkev, petržel, celer, česnek, cibulka) nebo vařenou kukuřicí či hráškem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *