Špageti „Aglio, Olio e Chili“ se slaninou a hlívou ústřičnou

Suroviny: 500 g špaget, 100 g hlívy ústřičné – klobouky, 100 g italské sušené slaniny, 100 ml olivového oleje, 20 stroužků česneku,  3 ks feferony, petrželová nať, bazalka, sůl, parmazán

 

Postup: Špageti vložíme do 5 l osolené vroucí vody a vaříme 8 – 12 min dle návodu. Mezi tím na olivovém oleji osmažíme nahrubo posekaný česnek, na tenké proužky nakrájené klobouky hlívy ústřičné a slaniny, přidáme nadrobno nakrájené feferonky, nadrobno nasekanou část petržele a orestujeme. Přidáme 1 dcl vody z vařících se špaget, podusíme aby hlíva byla měkká. Špageti scedíme, necháme okapat a lehce zalejeme olivovým olejem. Promícháme s hlívou, slaninou, nadrobno nasekanou zbylou petrželkou a krátce podusíme 1-2 min.

 

Servírujeme na talíři posypané parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *