Suroviny: 1 kuře, 300 g hlívy ústřičné, 1 tvrdší rohlík, trochu mléka, 1 větší cibule, 100 ml smetany, 2 lžíce citronové šťávy, petrželová nať, máslo, olej, sůl, pepř
Postup: omyté kuře osušíme, osolíme, opepříme, potřeme citrónovou šťávou, pod kůži vsuneme plátky másla a další tenké plátky dáme i na kůži z venku. Nakrájený rohlík namočíme v mléce a po chvilce mléko vymačkáme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme hlívu ústřičnou nakrájenou na nudličky a dusíme, dokud se neodpaří všechna voda. Podušené houby přidáme k rohlíku, dále do směsi přijde nakrájená petrželka, smetana, sůl a pepř.
Směsí z hlívy ústřičné naplníme vnitřek kuřete a zajistíme párátkem, aby nádivka nevytékala. Kuře plněné hlívou ústřičnopu pečeme dozlatova a podáváme s rýží nebo zeleninovým salátem.