Rizoto s hlívou ústřičnou

Suroviny: 250 g hlívy ústřičné – klobouky, 250 g rýže, 2 cibule, 1 dl bílého vína, ½ l zeleninového  vývaru, olivový olej, 100 g parmazánu, sůl, pepř

 

Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Přidáme rýži, osolíme a asi 2 minuty mícháme. Zalijeme připraveným vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud se neodpaří tekutina. Očištěnou klobouky hlívz ústřičné nakrájíme na kostky, opečeme na olivovém oleji, osolíme, podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme. Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží a posypeme strouhaným parmazánem.

 

Rýži můžeme také doplnit uvařenou orestovanou polévkovou zeleninou (mrkev, petržel, celer, česnek, cibulka) nebo vařenou kukuřicí či hráškem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *